شهدای دفاع مقدس |
---|
ادامه مطلب
به سال 1333 ه.ش در شهرستان مياندوآب در يك خانواده مذهبي و با ايمان متولد شد. در دوران كودكي، مادرش را كه بانويي باايمان بود از دست داد. تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در اروميه به پايان رساند و در دوره دبيرستان (همزمان با شهادت برادرش علي باكري به دست ساواك) وارد جريانات سياسي شد.
شهید مهدی باکری
ادامه مطلب
به روز 12 فروردین 1334 ه.ش در شهرضا در خانواده ای مستضعف و متدین بدنیا آمد. او در رحم مادر بود كه پدر و مادرش عازم كربلای معلّی و زیارت قبرسالارشهیدان و دیگر شهدای آن دیار شدند و مادر با تنفس شمیم روحبخش كربلا، عطر عاشورایی را به این امانت الهی دمید.
محمد ابراهیم درسایه محبّت های پدر ومادر پاكدامن، وارسته و مهربانش دوران كودكی را پشت سر گذاشت و بعد وارد مدرسه شد.
شهید محمد ابراهیم همت
ادامه مطلب
به سال ۱۳۳۶ ه.ش. در یكی از محلههای مستضعفنشین شهر شهیدپرور اصفهان بهنام "كوی كلم"، در خانوادهای آگاه، متقی و با ایمان فرزندی متولد شد كه او را "حسین" نامیدند.
از همان آغاز، كودكی باهوش و مودب بود. در دوران كودكی به دلیل مداومت پدر بر حضور در نماز جماعت و مراسم دینی، او نیز به این مجالس راه پیدا كرد.
شهید حسین خرازی
ادامه مطلب
در روز ۲۵ اسفند سال ۱۳۳۴ هجری شمسی در خانوادهای مذهبی و دوستدار اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) در حوالی میدان خراسان تهران چشم به جهان گشود. والدینش به عشق و محبت اباعبداللهالحسین (علیه السّلام) و از باب تیمن و تبرک، نام "غلامحسین" را بر او نهادند و به دنبال آن در سن دو سالگی در سفر کربلا او راه همراه خود بردند.
شهید حسن باقری
ادامه مطلب
سال ۱۳۳۲ و مقارن با کودتای سیاه آمریکایی در محله امامزاده سیداسماعیل خیابان مولوی تهران، نوزادی چشم به جهان گشود که ولادتش کاشانه کوچک مؤمن و زحمتکش "متوسلیان یزدی" را غرق در نور و سرور میکند. در گوش نو رسیده کوچک اذان و اقامه میخوانند و او را "احمد" مینامند.
مادرش میگوید: «احمد کلاَ بچه ساکتی بود. مثل پسربچههای همسن و سال خودش نبود؛ همیشه یک گوشهای تنها برای خودش مینشست.»
حاج احمد متوسلیان
ادامه مطلب
سرلشگر خلبان شهید عباس بابایی در چهاردهم آذر ۱۳۲۹ در یکی از محرومترین نقاط شهرستان قزوین در خانوادهای مذهبی چشم به جهان گشود که با گذشت زمان باعث افتخار هر ایرانی شد. نام او را عباس نهادند. حاج اسماعیل بابایی، پدر بزگوار عباس، سالهای زیادی از عمر خود را بهعنوان تعزیهخوان در راه خدمت به امام حسین(ع) گذاشت.
شهید عباس بابایی
ادامه مطلب
شهید سید محمدعلی جهانآرا در ۹ شهریور ماه ۱۳۳۳ در خانوادهای مستضعف، مسلمان، متعهد و دردكشیده در خرمشهر متولد شد؛ شهری زیبا با مردمی خونگرم و دوستداشتنی كه خاطره دلاوریهایشان برای همیشه در تاریخ كشور باقی خواهد ماند. پایبندی خانواده او (بهویژه پدر) به اسلام باعث گردید كه از همان كودكی عشق به خدا و خاندان عصمت و طهارت(ع) در جان و قلب محمد ریشه دواند. از همین ایام وی تحتنظر پدر بزرگوارش به فراگیری قرآن مجید پرداخت.
شهید محمدعلی جهانآرا
ادامه مطلب
به سال ۱۳۳۸ ه.ش در خانوادهای مذهبی و مستضعف در جنوب شهر تهران بهدنیا آمد و دوران تحصیل دبستان را در مدرسهای بهنام "باغ آذری" گذراند. تا مقطع دیپلم تحصیلات خود را با نمرات عالی به پایان رساند.
ایشان در تمام طول دوران تحصیل از هوش و حافظهای قوی برخوردار بود. گرایش دینی و علایق مذهبی از همان کودکی در حرکات و سکنات شهید دستواره به وضوح نمایان بود و هر روز افزایش مییافت.
شهید محمدرضا دستواره
ادامه مطلب
دكتر مصطفی چمران در سال ۱۳۱۱ در تهران، خیابان پانزده خرداد، بازار آهنگرها، سرپولك متولد شد. وی تحصیلات خود را در مدرسه "انتصاریه"، نزدیك پامنار آغاز كرد و در "دارالفنون" و "البرز" دوران متوسطه را گذراند؛ در دانشكده فنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل داد و در سال ۱۳۳۶ در رشته الكترومكانیك فارغالتحصیل شد و یك سال به تدریس در دانشكده فنی پرداخت.
شهید مصطفی چمران
ادامه مطلب
شهید علی چیتسازیان سال ۱۳۴۱ در خانوادهای مذهبی در همدان دیده به جهان گشود. جرأت، تیزهوشی و توانایی جسمی از خصوصیات بارز دوران کودکی او بود. علاقه زیادی به ورزشهای رزمی داشت. پر تلاش و با روحیه بود. دوران ابتدایی و راهنمایی را در شرایط فقر خانواده گذراند و خود نیز برای امرار معاش خانوادهاش كار میكرد. ورودش به هنرستان، همزمان با پیروزی انقلاب بود. او مانند میلیونها ایرانی در راه پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی تلاشهای زیادی به عمل آورد.
شهید علی چیتسازان
ادامه مطلب
سردار شهید "محسن وزوایی" در پنجم مرداد ماه سال ۱۳۳۹ در محله نظام آباد تهران، در دامان خانوادهای اصیل و مذهبی دیده به جهان گشود. شهید وزوایی، دبستان و متوسطه را با نمرات عالی سپری کرد. دوره دبیرستان را در مدرسه "دکتر هشترودی" تهران گذراند و پس از گرفتن دیپلم با کسب رتبه اول شیمی دانشگاه صنعتی شریف، مشغول به تحصیل شد.
شهید محسن وزوایی
ادامه مطلب
در شام غریبان عاشورای حسینی سال ۱۳۲۲، در یکی از روستاهای "فریدونکنار" بهدنیا آمد. او اولین فرزند زوج "محمد حسن بصیر" و سیده "سکینه طیبی نژاد" بود که در دوره ارباب و رعیتی بهعنوان یک رعیت در زمینهای ارباب کشاورزی میکردند. مادرش میگوید: «در آن دوره ما رعیت مردم بودیم و گندم و پنبه میکاشتیم. ما کار میکردیم و ارباب میبرد. حتی خانهای که زندگی میکردیم مال ارباب بود.»
شهید حاج حسین بصیر
شهید مهدی باکری
شهید محمد ابراهیم همت
شهید حسین خرازی
شهید حسن باقری
حاج احمد متوسلیان
شهید عباس بابایی
شهید محمدعلی جهانآرا
شهید محمدرضا دستواره
شهید مصطفی چمران
شهید علی چیتسازان
شهید محسن وزوایی
شهید حاج حسین بصیر
سایر شهدا |
---|
ادامه مطلب
پهلوانها همیشه در افسانهها نیستند. همیشه آن آدمهای عجیبوغریب و بیآلایش قصهها هم نیستند. قهرمانها این روزها همان آدمهای ساده دیروزند. همان آدمهایی که چه ساده از کنارشان گذشتیم و آنها چه سادهتر دل بریدند. قصه شهید «مجید قربانخانی» قصه کوچهپسکوچههای پایینشهر است. قصه آدمهایی که بارها به شهادت چشمهایمان قضاوتشان کردیم اما صدای «هل من ناصر ینصرنی» را که شنیدند تمام راه را با سر دویدند تا از قافله عقب نمانند.
شهید مجید قربانخانی
ادامه مطلب
علی صیاد شیرازی در سال ۱۳۲۳ در روستای "کبودگنبد" شهرستان درگز، از توابع استان خراسان رضوی متولد شد. مادرش "شهربانو" و پدرش "زیاد" نام داشت. مادرش اهل انارک از توابع نایین و پدرش که از عشایر فارس بود، به استخدام ژاندارمری درآمد و سپس به ارتش منتقل شد. او به همراه پدر و خانواده مانند دیگر خانوادههای نظامیان، از شهری به شهری مهاجرت میکرد. شهرهای مشهد، گرگان، شاهرود، آمل، گنبد و سرانجام گرگان محل پرورش وی شدند.
شهید علی صیاد شیرازی
ادامه مطلب
شهید زین الدین در ۱۸ مهر سال ۱۳۳۸ ش، در خانواده ای مذهبی در شهر تهران، در خیابان ری دیده به جهان گشود. پدر و مادرش که از معارف اهل بیت برخوردار بودند، اسمش را "مهدی" نهادند. پدر شهید زین الدین از فعّالان مذهبی و سیاسی زمان خود بود که بارها به خاطر فعالیت سیاسی تبعید و در شهرهای مختلف کشور طعم تلخ زندان رژیم طاغوت را چشیده بود. مادر آن شهید نیز از مربیان قرآن و اشاعه دهندگان معارف اهل بیت علیهم السلام به شمار می رود.
شهید مهدی زینالدین
ادامه مطلب
محسن حُججی (زادهٔ ۱۳۷0 خورشیدی، نجفآباد – ۱۸ مرداد ۱۳۹۶، التَنْف) خیّر و از نیروهای ایرانی مدافع حرم بود که در مردادماه ۱۳۹۶ خورشیدی و در عملیاتی مُستشاری در منطقهٔ التَنْف –منطقهٔ مرزی بین سوریه و عراق– بهدست نیروهای داعش به اسارت درآمد و پس از دو روز بهدست داعش بهقتل رسید.
شهید محسن حججی
ادامه مطلب
هشتم آبان هر سال، یادآور خاطره رزمنده کوچکی است که با نثار جان خود، بر سرخی و طراوت خون شهیدان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی افزود. او در نوجوانی به یکباره قله های شرف و غیرت را پیمود، که چه بسیار اهل ریاضت و سیر و سلوک در پیمودن این راه پرفراز و نشیب بر این رهگذر الهی غبطه میخورند.
شهید محمدحسین فهمیده
ادامه مطلب
بهنام در تاریخ ۱۲/۱۱/۱۳۴۵ در منزل پدر بزرگش در خرمشهر بهدنیا آمد. ریزه بود و استخوانی اما فرز چابک بازیگوش و سرزبان دار.
شهریور ۵۹ بود که شایعه حمله عراقیها به خرمشهر قوت گرفته بود؛ خیلیها داشتند شهر را ترک میکردند. باور نمیکرد که خرمشهر دست عراقیها بیفتد، اما جنگ واقعاً شروع شده بود. بهنام تصمیم گرفت بماند؛ بمباران هم که میشد بهنام ۱۳ ساله بود که میدوید و به مجروحین میرسید.
شهید بهنام محمدی
شهید مجید قربانخانی
شهید علی صیاد شیرازی
شهید مهدی زینالدین
شهید محسن حججی
شهید محمدحسین فهمیده
بهنام محمدی
عضو خبرنامه ما شوید .
تمام حقوق سایت متعلق به یاران حسین (ع) می باشد .
جهت عضویت در خبرنامه کلیک کنید